Cincopa video hosting solution for your website. Another great product from Cincopa Send Files.

Egyéb alapanyagok

Cincopa video hosting solution for your website. Another great product from Cincopa Send Files.
Kollázs
Kollázs

Ékszereimet magam tervezem és készítem. Sok közülük teljesen egyedi, ezekből szándékosan nem készítek sok példányt. Vannak azonban sláger darabok, ezekből bármikor tudok reprodukálni, de igyekszem ezeknél is mindig egy kis újítást is szerepeltetni. Emiatt a saját készítésű ékszereim tulajdonosa büszkén mondhatja, hogy igazán egyedi kézműves ékszert visel.

Az általam használt alapanyagokról:

  • Ásvány – valamint drágakő, kagyló, korall, tenyésztett gyöngy

Szeretem az alapanyagaimban, hogy a műanyag bizsukkal szemben, természetes anyagok és ezzel többletértéket adnak az ékszernek (és szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásuk sem mellékes). Persze vannak kivételek: használok szintetikus úton előállított köveket, mint pl. a napkő mesterséges változata, a goldfluss, illetve ennek testvére, őt blaufluss-nak nevezik. Alkalmazok üveg- és műanyag kiegészítőket, gyöngyöket, de ezek azok a trükkök, amelyek nagyon fel tudnak dobni egy egyszerű splitter láncot avagy karkötőt.

  • A felhasznált fém és műanyag alapanyagok lánchoz, karkötőhöz, fülikhez, gyűrűkhöz (bizsu kiegészítők)

Nem, itt nem az  arany és ezüst kerül szóba, velük nem is foglalkozom, hiszen ezek nemes fémek, én pedig nem rendelkezem ötvös képesítéssel és gyakorlattal (legalábbis egyelőre). Viszont annál kedvezőbb árfekvésben és felhasználási terület terén a réz, az alumínium, az acél – ezek is alapanyagul szolgálnak gyönyörű és értékes ékszerekhez.

Bizsu alkatrészekkel dolgozom, melyek többnyire antiallergén védőréteget kapnak, így nem irritálják az arra érzékenyeket (fémérzékenység, fémallergia). Ha ékszer allergiád van, elsősorban a ródiumozott alkatrészekkel készülteket válaszd: ezek nem irritálják még a legérzékenyebb bőrűeket sem (igaz kevésbé fehér a csillogásuk az ezüstözötthöz képest).

Szintén a kedvezőbb árfekvés miatt alkalmazok kiegészítés gyanánt műanyag tekla gyöngyöket is, de ezeket igyekszem inkább tenyésztett gyönggyel helyettesíteni.

Tenyésztett gyöngy ékszereket kedvező áron kínálok, gyöngysorként inkább hozott anyagként – mivel alapanyag áron szerzem be őket, nem érdemes készíteni – egy egyszerű gyöngysort nem az egyedi kivitelezése miatt választunk, ám megbízom minőségükben, ezért ajánlom is őket.